My Love Story

Tuesday, June 8, 2010

dugaan bercinta

seorg teman berkata kt aku.. sejak2 dh bahagia ni jarang on9...:p
haha aku terpaksa akui yang memang betul pun statement tu, asik bercinta je plak kn..lovestruck..
tapi tak semestinya blog ni akan berhenti camtu je, sebab aku tau lepas ni akan ade lebih banyak dugaan dan rintangan yang akan datang dalam hubungan yang baru terjalin nie..

apapun dugaan pertama: ex-lover

nak kata aku ngan Q ni artis, tak pulak, cun@hensem sgt pun tak gak.. sedap mata memandang jela kn.. tapi boleh plak ade sorg ppn ni menangis2 sbb Q kapel ngan aku? sorry girl, bukan aku tak simpati but nampaknye the best girl win. (pergh, bunyi cam bongkak plak kn). tapi kalo aku tak ckp camni memang selama2nye la para bf aku asik kena kebas je ngan pompuan lain.. so aku kena pertahankan hak aku gak..hik2

pastu, ex boy aku plak kol2 n mesej2 aku tengah2 malam buta kn.. aku pun tak tau apa yang dia nak, kalo btul nak kat aku cakap la betul2, ni main tarik2 tali plak kan.. bila aku tanya dah ada awek belum, dia cakap dah ade, tapi nape cari aku lagi? sengal...so goodbye boy..oleh kerana aku tensen ngan dia, aku saje cakap aku dah kawen ngan Q, hahaha.. lantakla dia nak percaya ke tak.. aku yakin dia takkan baca blog aku ni sebab dia buta IT,kui2..

dugaan kedua: menstabilkan kehidupan

perkataan dugaan dlm kes ni cam tak sesuai la kut, aku lebih suka gantikan dengan perkataan cabaran. aku ni student (opkos la tak berduit kan), aku ingat nak keje time blaja tapi mak aku tak bagi, dia nak aku tumpukan perhatian kat study.. tp masalahnye abah aku tu datuk cucu 14 je, bukan kaya pun. takkan la nak harap dia tanggung aku, setakat makan minum takpe lagi, kelisa aku tu nak kena bayar gak bulan2,huhu.. lagipun aku memang dah janji ngan diri aku yang aku tetap akan bekerja lepas kawen.. erm jangan la harap aku nak jadi surirumah kut?blaja sampai master tapi end up jadi surirumah, sangat tak sesuai.. kalo home-based business takpe..

Q plak, sedang cuba mengubah diri nya dari seorang bujang yang tanpa hala tuju hidup dan boros kepada seorang penjimat, komited dan bertanggungjawab terhadap komitmen. dia memang dah berubah dan aku memang dah nampak sangat perubahan itu (very positive) dan aku tahu he is the guy worth waiting for..

dia memang lain sangat dari ex2 aku sebelum ni..

my first ex: bila aku ajak kawen, dia kata nantila, muda lagi, umo 30 la kita kawen..(pala hotak dia, jadi andartu aku cmtu).

my 2nd ex n paling dibenci: (time ni 2009)"kita kawen 2 tahun lagi ek, sebab tahun depan bulan mac(2010) abang saya kawen, mak saya kata adik beradik takleh kawen serentak, nanti salah satu pasangan akan bercerai...saya tak caya benda2 ni, tapi mak saya tu.. kita kawen 2011 ek..." pastu rupa2 nye dia yang kawen...13 mac 2010,hahaha..padan muka aku..

(tetiba rasa cam darah naik kat muka time tulis nie)

ok tu je, aku bukan ramai boyfren pun...

so i'm tired.. tired of waiting n hoping.. asik aku je ajak kawen tak ke saket hati kan..

tapi bila ngan Q aku tak rasa camtu pun, malah dia yang berkali2 ajak aku kawen..dia janji bila cukup je duit dia nanti dia trus nak pinang aku..oh my God he so sweet...
takpe aku pegang janji dia.. n i hope this is the last.. i'm tired enough to find another sweet guy..serious aku tak pernah rasa disayangi camni..

eh pjg plak post kali ni.. igt tadi nak tulis pendek je,hahaha

4 comments:

Violet said...

statement d best gurl win memang xboley blah..pertahankan hak,setuju 100% :)

alexa myra said...

tpaksala violet, i dh tak sanggup tengok my bf asik kena kebas je,hahaha

fikri said...

seorg teman berkata kt aku.. sejak2 dh bahagia ni jarang on9...:p

~siape kah?

alexa myra said...

sudah gaharu cendana pula....:p