My Love Story

Thursday, May 27, 2010

15th day: ciri-ciri lelaki idaman (part 1)

baru mlm ni smpat nk blogging blik, bukan sebab bz sgt pun, tapi sebab nk menulis blog ni pun perlukan sedikit ruang dan masa yang cukup, yela takkan tengah2 orang tangkap gambar konvo aku nak blogging kut?hehehe..

aku tengah tergelak, tersengeh2 bila tengok tajuk entry aku kali ni, agak poyos la, nak cari lelaki idaman kunun, hik2.. tp memang ader orang tanya aku soalan nie n aku tak tau nak jawab ape..

tapi sekarang aku dh pikirkan ape jawapannye, so kalo ader yang tanya lagi aku suruh diorang refer blog aku je bleh?

isk, ape ek?lupa plak..

1st: SERASI

bagi aku la, takde guna langsung kalo dapat suami kaya, hensem, bijak etc kalo aku ngan dia tak serasi langsung.. bak kata org puteh, takde chemistry..serasi ni maksudnye serasi dari segi pemikiran, hala tuju hidup, senang cite kena ngam la! nk share satu citer time aku g blind date kat seksyen 7 shah alam (cam takde tempat lain nk dating kan)..actually bukan la blind date pun, time tu aku baru abes kelas (malam) n tetiba dia kata nak ajak minum2, tgk wayang etc.. aku cakap setakat minum2 ok la,tak mau la wayang tu sume, dh mlm sgt nih.. erm dia pun ok..

aku jumpa mamat ni sejam je pun, tu pun rasa cam tak sabar nak balik, panas punggung rasanya..puncanye? aku rasa mamat ni seyes berlagak giler. ok aku tau la dia agak kaya, (tgk keta pun tau), duit banyak kot? keje pun bagus, tapi cara dia cakap cam kerek gila n memang menyakitkan ati gak la.. dia wat cam seolah2 aku plak yang tergila2 amat kat dia.. agak2 la 1st date nie.. aduihh aku dh start bengang dah.. rasa cam nak amik kasut croc aku sumbat kat mulut dia time tu gak, isk..

pastu boleh plak nak ajak aku gi jejalan ngan dia tengah2 malam tu, kan awal2 sebeum jumpa lagi aku dah cakap tadi takleh jumpa lama2, dah malam sangat nih, takkan tak paham kut? aku tengok jam, pastu aku cakap nak balik dah.. sejam je aku tahan ngan dia, memang tak serasi langsung!!


2nd: SEDERHANA

maksudnye mudah aje...
SEDERHANA kaya (tak perlu sekaya sultan brunei)
SEDERHANA kacak (tak perlu sekacak brad pitt)
SEDERHANA bijak (tak perlu sebijak... sape ekk?)
SEDERHANA kelakar (tak perlu seklakar saiful apek)
SEDERHANA romantik (tak yah la romantik sgt, geli seh)
SEDERHANA berbelanja (jgn gila brand sgt leh tak)
SEDERHANA nakal (jgn la jahat sgt perangai, tp baik sgt pun tak mampu, rasa cam diri ini tak layak utk insan tersebut)

n mcm2 lg yg dirasakan sesuai..kalo teringat nnt aku tambah..


3rd: SAYANG

maksudnye SAYANG aku sangat2 la,hehe.. bagi aku senang je.. "cintai dia yang mencintaiku".. konfem sangat bahagia.. cinta aku pada dia bleh disemai, dipupuk...bukan senang nak dapat org yang cintakan kita sangat2.. kalo ade tu, amik jela..

ok tu syarat2 utama (macam puteri gunung ledang plak).. bukan syarat la, cuma tu ciri2 yang aku nak sebenarnya..

tapi kalo boleh aku nak yang non alcoholic, non gamblers and non SMOKERS (ni syarat yang paling susah,hehe).. sebabnya aku cam takleh tahan sangat ngan bau asap rokok tu, kalo banyak sangat rasa cam pening kepala aku.. tapi kalo dah jodoh aku camtu terima jela kan.. (pas kawen memang siap la kena dera takleh isap rokok,wakakaka)..

ok la seyes dah ngantuk nih.. kalo ade ciri2 lain nanti aku tulis kat part 2 plak..

6 comments:

fikri said...

best part no.1 ... kadang kala kite xpernah pon jumpa orng tu..tp kite dapat tau yang kite serasi dgn die.. APE PENDAPAT ANDA DENGAN "SERASI DI ALAM MAYA"

alexa myra said...

serasi di alam maya is not impossible nowadays, tp kite kena ingat gak, serasi dialam maya tak semestinya kite akan serasi di alam realiti, gud luck my fren

Violet said...

stuju dgn myra, serasi di alam maya belum tentu serasi di luar..tpi i de kawan yg bertemu jodoh lm laman sosial..kwn i putus cinta dgn ex nye coz ex balak die de pompuan ln..lm setahun pastu dia jumpa dgn sorg laki ni di alam siber..kapel 3 tahun then tahun lepas da kahwin..

Tpi hati2 tau, kdg2 ape yg kita xnak itu yang Tuhan bagi, mungkin nk uji sejauh mana kita sabar, ape pn setiap yg berlaku ad hikmah tersembunyi

alexa myra said...

org kata kalo ade jodoh mmg tak ke mana kn, tak kisah la cmne cara btemu pun.. yg pnting kejujuran, kalo jmpe di alam realiti tp menipu tak guna gak kn?

Violet said...

betul tu, bnyk cara nk brtemu jodoh ni, Tuhan dh tetapkn utk kita,cuma kita je yg xtau shgga tb saatnye..kalo dh menipu tu, mana2 pn mmg xguna larr...skng, ramai laki camtuh,kn brhati2..sng cite, jgn letakkan 100% kprcyaan pd seseorang, kena simpan gak utk diri sndri (nasihat ni i dpt dri sorang kwn gak, sampai skng i ingt, mmg betul pn, hehe)

alexa myra said...

so ltak 80% je cukup x?hehehhe